ND: YAG laser

Лазерно подмладяване на лице и шия с ND:Yag laser

Карбонов лазерен пилинг или популярен още като „Холивудски пилинг“ се осъществява се с първоначално нанасяне на медицински карбон (активен въглен) по кожата на лицето. Върху нанесения слой се минава с лазерен лъч, който води до загряване и деструкция на карбоновите частици на повърхността на кожата и в порите. Препоръчително е карбоновият пилинг да се прави през студените месеци.
Прилагането на инфрачервено излъчване на Nd:YAG лазера, при определени параметри на лазерният лъч, води до фотохимична реакция в тези кръвоносни съдове. При тази реакция светлинната енергия се трансформира в топлина. Именно загряването на дермата стимулира обменните и възстановителни процеси, активността на фибробластите, отговорни за производството на нов колаген.
С тази процедура постигаме видимо освежаване и тонизиране кожата на лицето, шията и деколтето, подобрява се тургора и еластичността. Наблюдава се изглаждане на най-фините бръчици, намаляване на разширените пори, редуциране на дифузното зачервяване на кожата. Тази процедура е особено подходяща и при проблемна и склонна към акне кожа, поради мощното противовъзпалително действие на лазерния лъч. Постига се успокояване на възпалителните лезии, регулира се мастната секреция и се повишава локалния имунитет на кожата. Тази процедура е подходяща както при жени така и при мъже с всякакъв тип кожа при първи белези на стареене.

Преди да се обработи с Nd:YAG – лазер кожата трябва да е добре почистена с меки козметични средства. По времена лазерната процедура клиентът усеща приятно затопляне на кожата, без никаква болка. Това я прави изключително комфортна и релаксираща. По преценка на специалистите от DermaLIFE България може да се приложи и локална анестезия. В края на процедурата кожата може да е топла с характерен розов оттенък, което се наблюдава в продължение на 10-20 минути.

След процедурата клиентът може да използва обичайните си козметични средства. Ние препоръчваме задължително използването на слънцезащитен продукт.

За постигане на видим резултат е необходимо да се направи курс от няколко процедури (обикновено 5-8 ), през интервал от 7 – 15 дни, а окончателния резултат от процедурите се постига два-три месеца след края на курса на лечение. Резултатите са индивидуални и зависят от възрастта на пациента, от особеностите на кожата, от начина на живот и др. След края на курса се препоръчват поддържащи процедури. Една процедура на лице продължава средно около 30 минути. Няма абсолютни противопоказания за терапията, но все пак процедурите не се препоръчват при бременност, при наличие на груби бръчки и гънки, по отношение на които е очевидно, че курсът от процедури ще бъде неефективен. Също така тези процедури е желателно да се избягват при наличието на херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, епилепсия и др. неврологични заболявания.