Микродермабразио

Ако търсите бързо освежаване на кожата, дори в обедната си почивка ние в DermaLIFE ще ви предложим процедурата „Микродермабразио“ – неинвазивна процедура, при която много внимателно се отстранява най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета към кожата. Тази техника излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по гладка и чиста повърхност. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи на всяка част на тялото. Микродермабразиото коригира грубата повърхонст на кожата, белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой. Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. Микродермабразиото подобрява вида на кожата, но няма да повлияе отпуснатата, с торбички или дълбоки бръчки кожа, поясняват бюти експертите от DermaLIFE България.

Микродермабразиото като технология е създадено в Италия през 1985г. Процедурата се характеризира с две основни предимства, като нисък риск от странични ефекти и кратък възстановителен период, което я прави подходяща за приложение при широк кръг пациенти.
Самата технология позволява да се контролира дълбочината на пилинга. С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата, следователно дълбочината на излющване се определя от броя на минаванията с накрайника в третираната зона. Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата.

Продължителността на терапията е около 20-30 мин. Броят на процедурите и интервалите между тях зависят от конкретния проблем, който се третира. Най-често се провеждат от 4 до 8 процедури с интервал между процедурите 7-10 дни . Като поддържаща терапия процедурата може да се извършва веднъж месечно. Диамантеното микродермабразио е идеалната процедура за моментален блясък в последния момент преди важно събитие! Процедурата е изключително подходяща при кожи с по-видими пори и склонност към омазняване. Ефекта е моментален , а ако се третира правилно изключително дълготраен. Процедурата е безболезнена и безвредна. След нея се поставя подходяща маска според типа кожа и възрастта. Не се препоръчва солариум и излагане на пряка слънчена светлина.