Кислородна терапия

Процедурата кислородна терапия представлява директно впръскване на кислород в кожата. В комбинация с това, специалистите от DermaLIFE, добавят ампула с протеогликани, които хидратират и преструктурират кожата, като произвеждат колаген и хиалуронова киселина, за да направят кожата по-сияйна, еластична и плътна.
Кислородната терапия възстановява оптималното ниво на хидратация на кожата. Кислородът, на свой ред подобрява клетъчния метаболизъм, прониква в епидермиса и стимулира образуването на нови клетки. Ефектът от кислородната терапия е мигновен – кожата е свежа, тенът е изравнен, а лицето – бляскаво. При наличие на по-увредена, дехидратирана и суха кожа е възможно провеждането на терапевтичен курс от няколко процедури, чиито резултат от своя страна е трайно подобряване на еластичността и хидратацията.
Знаете, че кислорода е проводник на всички полезни, хидратиращи и подхранващи вещества в клетките на кожата. При неговия недостиг клетките нямат достатъчно сила да усвояват необходимите им подхранващи вещества и да се обновяват. Възраст, физиология, стрес, тютюнопушене, замърсяване на околната среда са основните фактори водещи до недостиг на кислород, което се изписва негативно върху кожата на лицето!
Кислородната терапия компенсира кислородния глад в кожата. Тя увеличава транспорта на кислород дълбоко в клетките и засилва микроциркулацията. Стимулира клетъчното дишане, влияе положително на метаболизма и повишава регенеративните процеси.
Допълнителният ефект е по-лесното възприемане на последващи терапии и козметични продукти. Големият плюс на кислородната терапия е това, че е напълно безвредна и няма странични ефекти, като зачервяване, лющене и болка. Подходяща е за всеки тип кожа (както и много чувствителната), възраст и сезон. Поддържа ефекта от процедури като мезотерапии, химични пилинги, филъри и ботокс. Може да се прилага по време на бременност и кърмене. Продължителност на процедурата: 20-30 мин