RF- лифтинг

Радиочестотният лифтинг на лице е процедурата, която е е в състояние да предизвиква истинско и пълно подмладяване на кожата без намесата на пластичната хирургия и без възстановителен период. Радиочестотният лифтинг на лице е апаратна неоперативна терапия за видимо стягане, опъване и изглаждане на кожата на лицето.  Радиочестотата прониква дълбоко в кожата, за да затопли тъканите и по този начин да стимулира фибробластите да отделят колаген. Кръвообращението се засилва, както и насищането на тъканите с кислород. В следствие на този процес, новообразуваният колаген узрява, изгражда нова здрава мрежа, която опъва фините бръчки. Резултатът е: стегната, здрава и млада кожа, видимо подобрен тонус и контур на лицето, повдигната област на веждите и клепача, изгладена назолабиална гънка.

Радиочестотният лифтинг се отличава с незабавни видими резултати, като лифтинг ефекта нараства в продължение на 4 до 6 месеца. За прилагането на процедурата няма възрастови ограничения и сезонни противопоказания, като веднага след процедурата можете да се върнете към нормалния ритъм на живот.

С цел превенция на отпускане и стареене на кожата на лицето, след 30 годишна възраст е добре да се започне с радиочестотен лифтинг, тъй като при наличие на голямо количество увиснала кожа и повече бръчки, по-трудно може да се постигне тяхното пълно отстраняване. Знае се, че с напредването на възрастта ни, кожата на тялото се увеличава около 2,5 пъти и това натрупано излишно количество кожа не може бъде събрано с радиочестотен лифтинг. Когато обаче процедурата радиочестотен лифтинг се започне навреме, процесът на отпускане на кожата може да бъде задържан и възрастта видимо да се намали. Обикновено са необходими от 8 до 10 сеанса за лице и шия и околоочен контур, по една терапия на всеки седем дни.

Прилагайки процедурата радиочестотен лифтинг можете да получите: Стегната,опъната и подмладена кожа на лицето; Редуцирани финните бръчици и намалена дълбочина на изразените; Изгладен и повдигнат контур на цялото лице, премахване на двойната брадичка. 

Ефектът от радиочестотния лифтинг на лицето е очевиден още веднага след приключване на процедурата и се изразява в освежаване на кожата. Желателно е кожата да бъде ежедневно хидратирана по време на протичането на серия от процедури с радиочестотен лифтинг.