Лазерна епилация

В DermaLIfe ви предлагаме лазерна епилация без болка и за всеки тип кожа през всички сезони на годината! Разполагаме с последно поколение лазер за лазерна епилация, който премахва окосмяването по селективен начин. Апаратът атакува пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул без да увреждат кожата. Технологията се характеризира с най-голямата пикова мощност до този момент в естетичната индустрия. Апаратът работи на три дължини – 755 NM, 808 NM 1064 NM.

755 NM е така наречената александритна дължина, която атакува светлите /руси/ косми. 808 NM това е диодна дължина или златния стандарт в епилацията и въздейства върху всички цветове на косъма. 1064 NM – това е дължината предзначена за тъмни кожи. Трите дължини работят в синегрия, за постигането на оптимален резултат. Препоръчваме интервалът между процедурите да бъде 5-6 седмици, като са необходими минимум 5 процедури.

При тази технология се използват много къси импулси с висока енергия, идеална и за остатъчни косми. Лазерът използва “crystal freeze” технология за охлаждане в апликатора, която постоянно и автоматично регулира температурата. Това прави отстраняването на космите чрез този метод за лазерна епилация много по-безопасно и комфортно.

Съществуват няколко важни неща, които трябва да знаете, за да постигнем висока ефективност и качество на лазерната епилация, които търсим: космите в желаната за третиране зона трябва да бъдат обръснати в деня преди процедурата. Най-благоприятното време за започване на процедури с лазерна епилация е 20-ина дни след последното обезкосмяване. Препоръчително е да няма излагане на слънце или солариум поне 48 часа преди и 48 часа след процедурата.

Препоръчителният брой процедури при различните зони на окосмяване по тялото може и да варира, поради индивидуалните особености на всеки един организъм.