Ботокс

Всеки път, когато извършваме някакви движения с лицето си, нервите изпращат импулси към мускулите, които ги карат да се съкращават и отпускат, което ни позволява и да правим различните видове мимики. Поставянето на ботокс блокира предаването на нервните импулси към мускула, водейки до неговата трайна релаксация, споделя Д-р Васил Стоянов, естетичен дерматолог в DermaLife. “Ботоксът е ефективен в премахването на бръчки, образувани от движението на мускулите. В естетичната медицина го използваме за третиране на различни зони по лицето. Най-добри резултати поставянето на ботокс показва в горната част на лицето, споделя д-р Стоянов и обяснява приложението на ботокса по-конкретно при:

– Хоризонтални линии по челото
– „Гневни бръчки“ намиращи се между веждите (глабелата)
– Бръчки тип „пачи крак“ – отстрани на очите

Ботоксът може да се използва и за повдигане на веждите, като се увеличи разстоянието между клепача и веждата. Това премахва умореният вид и кара лицето да изглежда по-свежо. Поставянето на ботокс преминава за 15 минути като е необходимо обезболяване на зоната с приложен локален анестетичен крем. Първо се извършва внимателна дезинфекция на мястото, в което следва да се постави ботокс. След това с помощта на тънка игла се инжектират малки количества на точно определени места. Усещането по време на процедурата е за леко боцкане. Поради размерите на иглата чувството за дискомфорт е минимално. Предимството на терапията е, че можете да се върнете към нормалното си ежедневие веднага след това и не е необходим период за да се възстановявате.

Първоначалното действие на ботокс може да бъде видяно в рамките на първите 3 дни след процедурата, като финалният резултат настъпва около две седмици  след това. Средната продължителност на ефекта е около 3-4 месеца, особено когато се поставя ботокс за първи път. При последващи процедури се наблюдава удължено действие – от 4 до 6 месеца.

В DermaLife процедури с ботокс правят Д-р Васил Стоянов, Д-р Анелия Христов и Д-р Ива Иванова.