Какво е LED светлинна терапия и как Celluma подмладява кожата и лекува косопад?

Светлинната терапия се прилага чрез специфични дължини на вълните,а доставената енергия се използва за лечение на различни медицински и козметични състояния. Светлинната терапия може да бъде доставена чрез светоизлъчващи диоди (LED) устройства или студени лазери и има различни приложения в много медицински области.

LED светлинната терапия на CELLUMA е подробно проучена и има публикувани клинични проучвания и научни статии от престижни институции по целия свят.  Лечението е неинвазивно, безболезнено, не изисква време за възстановяване и може да се използва безопасно за всички типове кожа. CELLUMA е единственото устройство за LED светлинна терапия „всичко в едно“, предназначено да управлява различни болки, кожни състояния, антиейдж терапия и терапия за укрепване на косата и растеж.

По същия начин, по който растенията използват хлорофила, за да преобразуват слънчевата светлина в енергия, диодите с висок интензитет, излъчващи LED светлина, използваща специфични, доказани дължини на вълната на светлината, могат да предизвикат естествен биостимулиращ ефект в човешката тъкан. Изследванията показват, че LED светлинната терапия на CELLUMA може да увеличи кръвообращението, да ускори възстановяването на тъканите, да убие бактериите от акне, да намали възпалението, да подобри тена, текстурата и чистотата на кожата, да намали бръчките под очите, както и да облекчи болките в мускулите и ставите, сковаността, спазмите и свързаната болка с артрит.

Изследванията показват, че клетките абсорбират частици светлина (фотони) и трансформират енергията си в аденозин трифосфат (АТФ), формата на енергия, която клетките използват. Полученото повишение на АТФ след това се използва за захранване на метаболитните процеси; синтезират ДНК, РНК, протеини, ензими и други продукти, необходими за възстановяване или регенериране на клетъчни компоненти. Казано по-просто, светодиодният светлинен източник осигурява на компрометираните клетки добавена енергия, така че производителността на клетките се подобрява. Например фибробластните клетки ще увеличат производството на колаген и еластин в съединителната тъкан, за да подобрят състоянието на кожата или да увеличат скоростта на заздравяване на рани.

Ефективната светлинна терапия започва с избора на правилната дължина на вълната; синьо, червено или близо до инфрачервено. Това са дължините на вълните, които са най-широко подкрепени от надеждни научни изследвания за ефективното прилагане на терапия с ниско ниво на светлина. Оптималното доставяне на енергия и параметрите на лечение също са решаващи компоненти. Значението на разположението на устройството и близостта до тъканта е един от аспектите на терапията със CELLUMA LED светлина. Ключът към ефикасността е светлинните емисии да се доближат възможно най-близо до кожата, за да се осигури оптимално усвояване на енергията. Въз основа на патентования дизайн на Celluma за формиране, никое друго LED устройство не може да се позиционира по-добре или по-лесно от Celluma.

Устройствата Celluma са гъвкави и с приятен дизайн, който им позволява да бъдат по-близо до третираната зона. Това означава по-бързи, по-добри и по-дълготрайни резултати за вас. Celluma е:

-Безопасен, клинично доказан, разрешен от FDA и медицински CE маркиран
Нетоксичен, неинвазивен
Приляга плътно към третираната зона за оптимална ефективност за разлика от други LED устройства
Патентована форма и дизайн
Третира големи повърхности и може да се използва безопасно навсякъде по тялото
Технологична разработка на НАСА
Безопасен за цялото семейство, включително домашни любимци

Може да се подложите на ефективните и напълно безопасни LED терапии със CELLUMA само в Дермалайф България. Технологията се прилага за първи път в България, само при нас. За различните видове пакетни предложения за антиейдж на кожата, за лечение на акне или лечение на болка,  моля да се консултирате преди това на тел: 0888608915