КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА КОЖАТА ОТ СЛЪНЧЕВОТО ИЗГАРЯНЕ И КАКВИ ПРОЦЕДУРИ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ ПРЕЗ ЛЯТОТО?
 
Вижте интервюто на Виктория Стефан от Дермалайф България в ефира на Bulgaria on air
 
Трябва да се съобразяваме и с часовия диапазон, в който се излагаме на слънце. Полезните лъчи са до 10 сутринта и след 16 ч. Заради това винаги апелираме към всички да няма пряко излагане на слънце покрай обедните часове, когато слънцето е особено силно. Важно е на слънцезащитата да пише 30+ или 50+, специално предназначен крем за лице или за тяло”, допълни Стефан в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
И е категорична, че изгарянето е вредно и трябва да се пазим.
Попитана как се проявява слънчевата алергия, тя отговори: “Обикновено е свързано със зачервяване, което е по цялото тяло, обрив, понякога и температура се получава при изгарянето, а при алергиите се получава сърбеж.”

По думите ѝ пък в момента тенденциите са свързани с подмладяване са свързани с регенеративна медицина в естетиката като процедури Вивачи (Vivace) и Хайфу (HIFU)

“Това е свързано с подобряване качеството на кожата, подобряване на физиологичните функции, това става с различни видове лазери и нови технологии, които все още навлизат на нашия пазар, за да може кожата да изглежда по-млада и по-красива, без да има видоизменения. Ежемесечно трябва да се обновяват кожните клетки и трябва да се стимулират физиологичните функции на самата кожа”, коментира Виктория Стефан.

Експертът поясни, че акнето е хронично заболяване и може да не приключи на 18 години: “Може да продължи доста дълго време, но има метод, с който може да бъде излекувано. А процесът на стареене започва веднага, когато е приключил процесът на растеж. Все повече наблюдавам, че младото поколение е по-суетно, иска да изглежда добре, но ние се грижим за това тяхната кожа да е здрава. Цялото интервю гледайте във видеото.

Вижте цялото интервю тук: